HTML

Bevállalod?

A litera nyári szerelmesnovella-pályázata.

IMPRESSZUM

Nagy Gabriella és Szekeres Dóra projektfelelősök – Litera - az irodalmi portál

Kapcsolat:

szerelemliget@gmail.com

litera@litera.hu

Friss topikok

2009.08.21. 01:24 szerelemliget

Bólya László: Einstand

Címkék: 2009 művek bólya lászló


"Tele van a város szerelemmel, nem baj, ha egyedűl vagy (Rádió); de baj."

 

Vége már. Akartam, hogy véget érjen, túl sok volt immár a jóból. Azt reméltem, olyan lesz, mint a filmeken. Tűzijáték, rózsaszín felhő, kis kifli - nagy kifli, elutazni ketten Angliába.

Mindent nekiadtam volna. Az elején. A józan ész határai közt. Kevés volt? Meg lehet érteni. Kedves, kényszerű kompromisszumok után mosolyogva nyelni egy újabbat kiábrándító. Gombóc. Erről sem beszélünk. Egy kicsit rossz most, de elmúlik. Minek bontani szét? Lesz még rosszabb. Mikor az álom is védekezni kezd.

Szétszórt ruhák, a falánk, első éjszaka első csalódásai. Abonett és császármorzsa. Kétféle nézőpont, eltérő emlékek. Csodálatos volt - bizonygatni célszerű. Egy percre besütött a nap.

Közös fogmosópohár (a borotva nem!), száradó fehérneműk a kötélen. Randevúbugyi, nagymamabugyi. Élre hajtani. Élvezni. Meggyőzően állítani: rettentő mély és örök.

Milyen könnyen fordul át utálattá. Persze, pillanatokra csak. Eleinte. Pozícióharc. A részletekben a lényeg. Bevágott ajtók. Könnyes kibékülések. Fogadjuk meg, hogy. Ezután majd. Helyeselni. A lángoló szenvedély teszi? Hinni kell. Must be Fanni.

Vagy lassan, megbízhatóan rohad el minden. Nem a megszokás miatt. A kiszámíthatóság gyönyörködtet. Kimondatlanul. Idegesítő ismétlődéseket hallgatni fáj. Tanácsadóktól és slágerekből felszedett mondatokra legyinteni. Újrakezdeni. Szilveszter éj, színesre festett felhők, virsli, mustár, sercli. Ezerdarabos kirakó ajándékba. Mitől nem lehet ezt összerakni?

Süteménymorzsák, tea, két citrom. Az idő lassan elszivárog. Enni, inni, aludni és nézni az égre. Könyörögni. Minek? Minek? Azért a néhány pillanatért.

Átkozódni. Üzenetet hagyni. Várni. Felejteni. Time goes by honey.

Csalás nélkül szétnézni könnyedén. Bólogatni: hangaszálak. Hinni kár.

... élni volna jó.

 

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szerelemliget.blog.hu/api/trackback/id/tr561326784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DIY 2009.08.21. 13:34:47

> slágerekből felszedett mondatokra legyinteni

:))) Nem azt énekli, hogy "hinni muszáj"?

voyager82 2009.08.22. 15:14:19

A cím mentség arra, hogy a Pál utcai fiúktól van összeollózva majdnem az egész?
Az eleje tetszik, mert milyen pofátlan dolog úgy kezdeni, hogy: vége már, de a végén az a time goes by honey??? Uramatyám! Popkaleidoszkóp, nem novella.

DIY 2009.08.23. 19:57:50

PUF mellett Kaukázus is van rögtön az elején (Anglia), Európa Kiadó, a Vidámparkot le is lövi a 2 citrommal. De ha genyó vagyok, Katona Klárit is találni benne: "mint a fiiilmeken..." :)))
A cím mellett/alatt a kurzivált mondat elég árulkodó, szerintem :) (Rádió)
Szvsz az az érdekes, ahogy-ahol eltér Lecsó szövegétől az idézeteknél ("sok volt immár a jóból" - ez mekkora már azt Azt hittemet remixeli Adyval :), de ne cincáljuk szét :) igazad van, jópofa rejtvény, mintsem szerelmesnovella, mert attól gördülékeny történet-cselekményvezetést várnék, nem önreflexív baszakodást.

simore 2009.08.26. 10:18:53

imááááádom a Kaukázust és a Magashegyi undergundot!!!
www.youtube.com/watch?v=wPRNSlL3wss
csókolózós verzió :-() www.youtube.com/watch?v=HEFtmE8Q_tQ

www.youtube.com/watch?v=0BecM6XR0N4

voyager82 2009.08.27. 13:12:51

Először azt gondoltam, egy péklegény tart termékbemutatót :)))) de a klip alapján már érthetőbb a morzsázás.

DIY 2009.08.27. 14:29:08

@voyager82: Úgy röhögtem, majd leestem a székről. Péklegény? :) Én meg azt képzeltem, az abonett a Tereskovára utal :)) Csak nehogy egy péklapáttal fenyítse az illetlen hozzászólókat a szerző :)))
((Lehet, hogy meghülyültem kicsit az örömtől, Pesten koncertezik nem sokára az egyik kedvenc "zenekarom". Megtaláltam ám a PG Csoport-idézeteket is azonnal, de nem akartam másokat befolyásolni. De végül is miért ne? :-P ))

A webrádióm a slágeromat dúdolja: "elegem van végre a puszta létezésből", dídudá, stibápp, stibápp.

●●●●●●●● 2009.08.28. 09:33:22

A szerelem szó ebben is benne van, úgyhogy fölösleges azzal példálózni!

simore 2009.08.28. 12:18:53

pont a szerelem nincs benne, te buta. fúj a szél, hajamra hull a hó, szerelemben élni volna jó.
www.youtube.com/watch?v=S8fNfUqrBIA

voyager82 2009.09.04. 10:42:06

Beindult a szavazatgyár?

@simore: Ujj Zsuzsa a szövegíró, úgyhogy a Csókolom együttes videóklipjét kellett volna inkább beranki.
süti beállítások módosítása