HTML

Bevállalod?

A litera nyári szerelmesnovella-pályázata.

IMPRESSZUM

Nagy Gabriella és Szekeres Dóra projektfelelősök – Litera - az irodalmi portál

Kapcsolat:

szerelemliget@gmail.com

litera@litera.hu

Friss topikok

2009.08.20. 12:57 szerelemliget

Fülöp Beáta: A tangó és én

Címkék: 2009 művek fülöp beáta

Történt egyszer, hogy megkerestem kedvenc argentin tangó cd-met, leheveredtem az ágyra, behunytam a szemem, és átadtam testemet és lelkemet a szenvedély ritmusának. Az argentin tangó iránt érzett szenvedélyem pont olyan erős volt, mint amilyen szenvedéllyel éltem életemet is. Elképzeltem, ahogy táncolok. Hol gyengéden, finoman, érzékien és lassan, hol pedig dinamikusan, erőszakosan, ellentmondást nem tűrően. Hol magamhoz húztam képzeletbeli partnerem, hol eltaszítottam magamtól. Aztán lassan, kimérten körbejártam és ujjaimmal finoman végigsimítottam mellkasát, majd hirtelen otthagytam, megvártam, hogy utánam jöjjön, és hirtelen maga felé fordítson. Eljátszadoztam így egy darabig, mint macska a gombolyaggal, mint nő a férfival, amikor felkínálja magát, és hirtelen visszakozik. Jó volt táncolni, mert a tangó minden volt, ami én is vagyok: érzékiség, érzékenység, szerelem, szenvedély, vágy, gyűlölet, figyelem, közöny, öröm és bánat, humor, boldogság és szomorúság… A tangó egyszerű és bonyolult. Egyszerre közönséges és elegáns, gyengéd és durva, vad és finom, energikus és megnyugtató, mint amilyen az élet maga.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szerelemliget.blog.hu/api/trackback/id/tr111325265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

éjfél 2009.08.31. 20:16:53

Igen. Én is úgy gondolom, ilyen az élet is, mármint azok számára, akik a szó tágabb értelmében is "élnek". Nagyon találó, érzékletes a párhuzam, amit elénk társz a tangó, és az életstílusod között. Mintha a férfi és nő kapcsolatának szinte mindenegyes momentuma ebben a szenvedélyes, páros táncban lenne "eljátszva"... A képek, az ézések és érzelmek áradata tölt el, amikor művedet olvasom. A hatás magért beszél! Elérted, amit akartál :). Csak így tovább!

drums 2009.09.05. 18:35:56

Kedves Bea!

Az írásod -egy túlfűtött táncstíluson keresztül ábrázolva - kitűnően szemlélteti, a minden emberre vonatkoztatható, ambivalens érzéshalmazt, amit profán egyszerűséggel: ÉLET-nek nevezünk.
Jól sarkítod az ellentétes pólusok nyilvánvaló és látens jellemzőit. Izgalmas feszültséget keltesz a disszharmónia szemüvegén át láttatott mindennapokkal.
Az általad szétfeszített határok közé beékelődött indivídum, aki csapong jó és rossz között, lehet bármelyikünk, így az olvasó többé-kevésbé magára ismerhet, ezért mindenkihez szólsz.
Mégis, főként az ragadott magával, hogy (a leírtak alapján erre következtetek) nem fiktív élményeket társz elénk, hanem általad, nagyonis szenvedélyesen át-megélt impressziókat. Ettől lesz igazán hiteles a tartalom. Gratulálok!

drums
süti beállítások módosítása