HTML

Bevállalod?

A litera nyári szerelmesnovella-pályázata.

IMPRESSZUM

Nagy Gabriella és Szekeres Dóra projektfelelősök – Litera - az irodalmi portál

Kapcsolat:

szerelemliget@gmail.com

litera@litera.hu

Friss topikok

2009.08.20. 12:06 szerelemliget

Sz.Gábor Ágnes: Arkhé

Címkék: 2009 művek sz gábor ágnes

Régóta nem vársz semmit.

Mikor a termékenység elmúlik, lekopnak a fiatal illatok a testről. Hiába a mósusz, Phaidra, a nedvek: szignálok, és finom ráncaid és hajlataid kipárolgásától ösztönösen elhúzódnak a Hyppolitosok, és ha éppen csak melletted van hely a buszon, közönyösen ülnek le, és néznek maguk elé, merednek a semmibe, vagy nyíltan félrefordítják a fejüket, hogy egy pillantást se pazaroljanak rád. És ez megalázó. Mert érzed, hogy minden ízedben nő vagy még. Csak a visszaigazolás kellene, ők… jaj, dehogyis kellenének neked. Ahogy az a jólöltözött Aigeus sem, aki hónapok óta bámul rád a tizenötösön, hetvenévesen is sóvárogva az Igazi után, akit benned vél felfedezni, szegény. Ez pedig zavarba ejtő. Mert tudod, hogy már egyre kevésbé vagy nő. És sajnálnál csalódást okozni. Így tehát félrefordítod a fejed, hogy ne biztassa őt a tekinteted. A viszonylagosságnak ezek a néma játszmái kétségbe ejtenek. És a Gogol utca táján, amikor már kinyílt az ajtó, az utolsó pillanatban felpattansz a helyedről, és lelépsz a buszról. A mósusz uszályként lebeg utánad. Théseus áll ott, lelked fele, és rád hajol, ahogy lábujjhegyre állva beletemetkezel a vállgödrébe. Ő érzi a mósusz nehéz fátyla alatt tested régi illatát, és arcodat két tenyerébe fogva percekig néz. Ében sugarak fúródnak s olvadnak bele zöld szemeidbe. Kis tüzek vibrálnak. Láncok és súlyok hullanak a földre. A metropolis kihalt insulájának tömbjei ezerszeresen verik vissza a sóhaját, a lélegzetedet. A hörgő, távolodó szörny fara sáros, kékesszürke. Vele együtt távolodnak a nedves orrukkal vad illatokat szimatoló, döfésre kész, robusztus, fiatal bikák és acetonszagukat pitralonnal, frissen mosott-vasalt puplininggel semlegesíteni igyekvő, ezüsthajú aggastyánok. Esőt permetez a zsebkendőnyi ég e labirintus járataira. Nedves hajába túrsz, mint régen, és rebbenő ujjaid végigsimítják a dohányszagú borostát.

– Régóta vársz?

Szólj hozzá! · 6 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://szerelemliget.blog.hu/api/trackback/id/tr371325155

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: OaklEy antix SunglaSSES 2013.05.09. 23:48:58

A great article will let you travel broadens the mind because the article is true, make us move and laugh. When I set eyes on this article, I consider I can harvest these.

Trackback: baidu 2013.05.06. 16:30:59

baidu http://www.baidu.com

Trackback: baidu censor 2013.05.01. 03:23:26

Some countries censor Internet content and not just rogue regimes such as the Iranian mullocracy. Poor people! http://www.baidu.com

Trackback: baidu censor 2013.04.21. 17:33:51

Other countries censor content and not just rogue regimes such as the Iranian mullocracy. Poor people! http://www.baidu.com

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása