HTML

Bevállalod?

A litera nyári szerelmesnovella-pályázata.

IMPRESSZUM

Nagy Gabriella és Szekeres Dóra projektfelelősök – Litera - az irodalmi portál

Kapcsolat:

szerelemliget@gmail.com

litera@litera.hu

Friss topikok

2009.07.20. 14:32 szerelemliget

Pályázati kiírás

Címkék: pályázati kiírás

Bevállalod?

A litera tehetségkutató novellapályázata az Olvasóliget programsorozat keretében
 

Itt a nyár, elindult az Olvasóliget című programsorozat. Strandon, parkban, ligetekben, tenger- és folyópartokon, napozóágyban hátradőlve, koktélt kortyolva, gyékényen, kerti székben ejtőzik, pihen, aki teheti.

Szerelmek születnek, kapcsolatok szövődnek, fiúk és lányok szétválnak és összejönnek.

És míg várnak szerelmükre, randira készülnek, vagy épp búslakodnak, mert elmaradt, előszeretettel olvasnak történeteket a szerelemről, arról, hogy szerelmek születnek, kapcsolatok szövődnek, fiúk és lányok szétválnak és összejönnek.

Mindenki ismeri a klasszikus csajozós-pasizós dumákat: "Táncolunk egyet előtte?", "Ne szólj semmit, fel vagy szedve!", "Hiszel a szerelemben első látásra vagy elsétáljak még előtted egy párszor?", és ismerünk számos olvasmányos, vidám és könnyed nyári szerelmi sztorit, rongyosra olvastuk az összes ilyen témájú regényt.

Arra kérjük hát pályázóinkat, írjanak új és mai szerelmi történeteket, amelyeket nyaralás közben szívesen olvas majd a nagyérdemű, amelyek szólhatnak komoly szerelmekről és flörtökről, lehet tanulságuk, bölcsességük, csattanójuk, lehetnek katartikusak, humorosak, játékosak, és megfontolandó jó tanácsokkal is szolgálhatnak a párkapcsolatra vágyó, szerető szíveknek.

Terjedelem: minimum 1500 karakter, maximum 3000 karakter

Műfaj: egyperces novella

Beérkezési határidő: augusztus 20. (a műveket egész nyáron fogadjuk)

Kérjük, erre a két címre küldjék: szerelemliget(kukac)gmail.com és litera(kukac)litera.hu A levél tárgya: szerelemliget

Minden beérkezett pályaművet publikálunk a pályázati oldalon (http://szerelemliget.blog.hu/), a litera Olvasóliget bokszában, illetve a szakítóblogon (http://szakitshabirsz.blog.hu/).

A pályaművekről közönségszavazás dönt, merthogy az olvasó az, aki a legjobban tudja.

A legkiválóbb 3 mű írója az Olvasóligetben részt vevő kortárs írók köteteiből álló, értékes könyvcsomagot nyer majd, illetve kiérdemli a litera kiemelt anyagként publikálja az írást.

A pályázat feltételei még:

- a pályázat nincs korhatárhoz kötve

- pályázhat bárki, aki kedvet érez az íráshoz (a kötettel rendelkezés vagy nem rendelkezés nem feltétel)

- a pályázatot a megjelölt napon éjfélig kell elküldeni emailen, a később érkező műveket nem tudjuk elfogadni.

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szerelemliget.blog.hu/api/trackback/id/tr931256655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ktesibios 2009.07.22. 08:43:43

Az ötlet jó, de... Ez a közönségszavazás legutóbb, az IJ által kiírt pályázaton botrányosra sikeredett (igaz, volt ott más is, ami sokaknak nem tetszett). Akinek nincsenek skrupulusai, abban hamar veszélyes elegyet képezhet a túlburjánzó ambíció, és bizonyos informatikai ismeretek. Magyarán nem kell sok ahhoz, hogy valaki egyszerűen lenyúlja a közönségszavazatokat. Persze ez a pályázat legalább nem pénzdíjas, talán kisebb a motiváció? Meglátjuk.
Mindenesetre a résztvevőknek jó munkát, a kiírónak pedig éber figyelmet kívánok!

Zafer Péter 2009.07.24. 14:48:04

És akkor ez most aztat a jelenti, hogy augusztus 21-től lesznek itt fent a művek, vagy ahogy érkeznek béfelé ja zanagyagok, úgy paklásszátok felfelé őket?

.:wendy:. 2009.07.24. 14:59:00

folyamatosan töltjük fel a műveket a beérkezés sorrendjében, és aug. 21. a végső határidő, onnantól lehet majd szavazni

Pibi 2009.07.27. 17:31:39

@.:wendy:.: a maximum 3000 karakter csak kb?
Chris-Tian: Szerelmes vagyok minden nőbe című szövege szemlátomást több. Csak miheztartás végett érdekel. üdv. pibi

sutyi66 2009.08.01. 21:12:15

www.litera.hu/hirek/bevallalod-0
ezen az oldalon találtam a pályázatot. Azt írja ere az e - mailra szerelemliget@gmail.com lehet küldeni az írásokat. Jó ideje van nekem is blogom, nem túlsok írással.
Ha azt szeretném hogy az írásom mellett az itteni nevem szerepelne, van mód rá?

sutyi66 2009.08.01. 21:13:50

Erre 2 r betű bocs :-)

sztike13 2009.08.10. 22:39:48

mennyivel lehet túl haladni a 3000 karaktert?

espoir 2009.08.13. 18:14:32

Kedves pályázatot hirdetők!

Bízom benne, hogyha a kiírásban megjelent a 3000 karakter, mint maximális korlát, akkor a terjedelemben ezt meghaladó művek érdemi elbírálására nem kerülhet sor. Azt gondolom, minden játék úgy fair, ha betartják a szabályokat. Azokkal a pályázókkal szemben, akik ezt komolyan vették, a nagyobb terjedelem utólagos megengedése diszkrimináció lenne. Mivel a műfaj egyperces novella, ezért az íróknak arra is figyelni kell, hogy a terjedelem megfeleljen. Ettől más (adott esetben nehezebb ez a feladat, mint egy hosszú novellát írni). Nyilván egy hosszabb munkában több részletet megismertetve, hangulati elemeket mélyebben közvetítve lehet írni, ami máris előnyösebb helyzetbe hozhatja az ilyen művek szerzőit.
Amennyiben a hosszabb (és a fent megjelentettek között van ilyen) műveket is értékelik, az azt fogja jelenteni, hogy a pályázati kiírás nem jelent semmit, így ugyanígy megszeghető a téma, határidő vagy bármilyen más kitétel.
Bízom a pályázók számára igazságos elbírálásban, és a formai feltételeknek nem megfelelő pályázatok elbírálásból való kizárásában.

A közönségszavazás részben jogos, bár véleményem szerint 50-50% súllyal kellene figyelembe venni az Önök és a közönség véleményét. Azonban ez egy olyan kitétel, ami szerepel a pályázati kiírásban, és nyilván a pályázók ezen feltétel tudatában adták be pályamunkáikat, így hallgatólagosan elfogadták az olvasóközönséget, mint zsűrit.

Egyébként jómagam a pályázaton nem veszek részt, azonban szívesen követem figyelemmel a fiatal tehetségek munkáit (így ezt a pályázatot is), és állok ki a tiszta verseny mellett.

Üdvözlettel
SVG

Latomus · http://latomus.blog.hu/ 2009.08.19. 11:14:43

Üdvözlet!
Milyen időközönként töltik fel a beérkező szövegeket? Ha tegnap (08.18.) éjjel 01:00-kor küldött szövegem még nem látszik, azt jelenti, hogy küldjem el újra?
Előre is kösz a választ!
Lato
süti beállítások módosítása