HTML

Bevállalod?

A litera nyári szerelmesnovella-pályázata.

IMPRESSZUM

Nagy Gabriella és Szekeres Dóra projektfelelősök – Litera - az irodalmi portál

Kapcsolat:

szerelemliget@gmail.com

litera@litera.hu

Friss topikok

2009.08.17. 15:31 szerelemliget

Diamond girl: Top secret

Címkék: 2009 művek diamond girl

A papa állandóan sörért állt sorba, a mama pontosan 15 percenként fordult a másik oldalára, hogy jobban barnuljon. Ötpercenként összevesztek valamin, hol a mama duzzogott, hogy a papa már megint a bikinis lányokat nézegeti kikerekedett szemmel, hol a papa vágta földhöz a naptejes flakont.

A két tini lány már egyáltalán nem akart idén a szülőkkel nyaralni. Tizenöt évesek, szőkék, barnára sültek, gyönyörűek voltak. Ez a strandolás így az ősökkel egy idegesítő dögunalom. A hotel még csak megjárná, van úszómedence is, a kaja se rossz. De diszkóba nem mehetnek és mindenhová magukkal viszik őket. Tisztára, mint a dedósokat!

Anna és Szandra megvárták, míg anyjuk hasra fordul, és behunyt szemmel átadja magát a napnak. Apjuk újra elindult a büfé felé, halkan osont, reménykedve, visszaér, mielőtt asszonyának lejár a hason fekve töltendő negyedórája.

Végre a lányok is bemehettek a vízbe.

A nap száz ágra sütött, a Balaton vize simogatóan langyos volt. A homokos parton pici gyerekek hurcolászták kis vödreiket, távolabb fiatal fiúk, lányok röplabdáztak. A víz lassan mélyült, a két lány először óvatosan lépkedve, a napozókat kerülgetve közeledett a vízhez, de amint megérezték a víz simogatását, önfeledten vetették bele magukat. Egész a bólyáig úsztak, majd kerestek egy üres stéget, vizes hajukat szárogatva szemrevételezték a parton napozókat.

A szomszédos stégen két tizenhét év körüli, napszemüveges fiú üldögélt, időnként áthallatszott a nevetésük, valamivel nagyon ugratták egymást. Egyre gyakrabban tekintgettek át a lányokra, akik próbáltak úgy tenni, mintha észre sem vennék őket. De a fiúk jól látták, hogy mindkét lány próbál a legelőnyösebb pózba helyezkedni, úgy domborítani a falatnyi bikiniben, hogy a még nagyon is kislányos formáik dúsabbnak tűnjenek a másik stég felöl szemlélve. Már egészen kedvező fordulatot vett a két stég közötti üzenetváltás, mikor a parton feltűnt a papa. A lányok próbálták kézmozdulatokkal jelezni, hogy maradnának még, de apjuk ellentmondást nem tűrve kiparancsolta őket a partra. A fiúk csalódottan tekintgettek feléjük, ők pedig fülig pirosan, lehajtott fejjel tápászkodtak fel a stégről. Nem volt mese, ennyi volt mára a szabadság.

Másnap reggel Szandra ébredt elsőként. A bejárati ajtó előtt egy nagy, sárga borítékot vett észre, melyen kék filctollas szöveg virított: Top secret: Szigorúan bizalmas! Mikor csodálkozva megfordította a borítékot, a másik oldalon ezt olvasta: A KÉT SZÉP SZŐKE LÁNYNAK !

Szandi berohant Annához. Egy perc múlva már a mindketten egy nagy, kihajtott ív papír mellett térdeltek a szőnyegen. Lila, zöld és kék kis szívek borították a papírt, a lap tetején és alján pedig a két óriási piros szívbe a Csaba és Richard neveket írták gondos kezek.

Később a szülők sehogy sem értették, mitől lett a lányoknak mostanra ilyen felhőtlenül jó kedvük. Eszükbe sem jutott, hogy lassan eljön az az idő, mikor el kell majd engedniük a két szép szőke lány kezét.

 

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szerelemliget.blog.hu/api/trackback/id/tr621315519

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lanka 2009.08.19. 12:39:38

Nagyon tetszik a mű, kellemes hangulatot teremt, az ember szinte maga előtt látja az eseményeket, igazán mély mondanivalót tartalmaz, amelyet sok szülő végig sem gondol, talán csak akkor, ha elolvassa ezt az írást. Az ember eleinte azt gondolja, hogy egy könnyed, nyári szerelmi történetet fog olvasni, végül kiderül, hogy az élet egyik fontos tanítását.

Kávéscsésze 2009.08.24. 15:12:07

Gratulálok a szerzőnek! Érzékletesen bemutatta művében a generációk közötti problémákat, figyelemfelhívás a szülőknek, de gyermekeiknek is.

Györgyike 2009.08.27. 19:05:25

Bízom benne, hogy sok szülő és gyerek olvassa majd ezt a novellát, és tanul belőle!Gratulálok hozzá!

fecskeblog.hu 2009.08.28. 14:31:00

Miért tetszik?
Mert: a tini-szerelem ébredése, a testvéri összetartás, a Balatoni nyár hangulata mind-mind átlüktet a sorokon keresztül és mélyen megérintett.

tóanyó 2009.08.29. 10:54:48

Olvasmányos, azaz szórakoztató, valóságos, elképzelhető 1 percest olvashattunk.
Semmi modernkedés. Az ilyen írások mkelthetik fel újra az olvasás varázslatos örömeit.
Gratulálok!!

Skyneth 2009.09.10. 22:27:05

Tényleg nagyon jó kis írás, régmúlt gyerekkori nyarakat hozott vissza, elfeledettnek hitt emlékeket. Köszönet érte! :)

Diamond girl 2009.09.15. 11:30:28

Köszönöm mindenkinek, aki olvasta és véleményezte egypercesemet, külön köszönet azoknak, akik a kissé -vagy nagyon is-megbonyolított szavazásban a Top secret mellett voksoltak.
Ez a kis írás egy kicsit hosszabb novella kurtított változata, nagyon nehéz volt 3ezer karakter alá nyomni.
Aki szeretné elolvasni az eredeti verziót, vagy más írásokat tőlem, keressen a freelife 47@reemail.hu e-mail címen.Szívesen küldök komolyabb írásaimból is olvasnivalót.
Szeretettel:Diamond girl

Diamond girl 2009.09.18. 14:05:32

Mindenkinek köszönöm, aki a Top secret-re szavazott, és örülök, ha egy kellemes percet szerezhettem az írásommal!
süti beállítások módosítása